10 Aralık 2014 Çarşamba

Birlik Berabetlik Kürt Türk / Kemalist Müslüman

Hem Müslüman Hem Kemalist
Yazan : Ünal AKGÜL
Sosyal medyanın hayatımıza tam olarak girdiği bu günlerde, insanlar her şeylerini bu sanal dünya üzerinde paylaşmaya başladı. Resimlerini, yedikleri yemekleri ve normalde söyleyemedikleri düşünceleri. Öyle bir hal aldıki, bizi biz yapan bir çok şeyide kaybetme noktasına geldik. Öncelikle bu yazıyı hiçbir yerden etkilenmeden, tamamen kendi düşüncelerimle yazdığımı belirtmek isterim. Üstteki başlıkla yazdığım metin arasında bağlantı kuramayabilirsiniz. Fakat biraz düşünürseniz, kesinlikle bağlantılı olduğunu fark edeceksiniz.
Sıklıkla gördüğüm, ve altlarındaki yorumları okuduğumda kanımı donduran paylaşımlar görüyorum. Farklılıkları görmezden gelerek genelleme yapan insanlar, Müslümanlığı savunduğunu söyleyerek küfürler edenler, Türklü’ğü savunduğunu söyleyerek Müslümanlığa küfür edenler… Öncelikle Yaradan neden bizi farklı yaratmış diye bir düşünün. İsteseydi hepimiz aynı olamaz mıydık? Aynı şeyleri seven, aynı şeylere inanan ve aynı şeyleri yiyen. Tıpkı hayvanlar gibi. Bakın hayvanların hayatları neredeyse birbirlerinin aynı. Hiç vejeteryan bir aslan duymadım. Et yemeyen bir leopar, böcek yemeyen bir kuş, ya da ot yemeyen bir inek. Bu hayvanlar böyle yaratılmış ve fıtratında bu var. Fakat insan böyle değil. 6 milyar insan yaşıyorsa, 6 milyar kişilik var demektir öncelikle bunun bilincinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. İstesenizde istemesenizde 6 milyar “insan” var. Dünya ya gelirken türk,arap,ingiliz,kürt veya çerkez olarak gelmezsiniz. Özünde insan olarak gelirsiniz. Bir adres tarifi yapılırken, önce makrodan başlanır sonra mikroya inilir öyle değil mi? Bulunduğunuz şehri yeni tanıştığınız birine tarif ederken, mahalleden mi başlarsınız adres tarif etmeye yoksa bulunduğunuz ilden mi? Bu yüzden “insan” olmak tüm ırkların başında gelir. İlk önce insanlığınız gelir.
İnsan olarak dünyaya gelip sonra ırklara ayrılırsınız.Konuyu çok dağıtıp yazıyı okuyanları boğmak istemiyorum. Sadece küçükte olsa bir şeyleri idrak etmenize yardımcı olmaya çalışıyorum. Daha fazla konuyu dağıtmadan ana konuya dönmek istiyorum.
Geçen gün görüp canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum. Kemalistler dinsiz, Kemalistler dincileri öldürmüşler, alfabeyi değiştirmişler. Mezar taşlarını okuyamıyoruz diyerek, Mustafa Kemal’e ve İsmet İnönü’ye ağza alınmayacak küfürlerin edildiği bir paylaşım. Bu kadar şuursuz bu kadar vicdansız ve bu kadar terbiyesizce yapılmış paylaşıma yüzlerce yorum yapılmış ve arada sadece 1 2 tane olumlu yorum var. Müslümanım deyip, ölmüş iki insana küfür etmek, onları dinsizlikle suçlamak, cehenneme gittiklerini ifade etmek ne kadar doğru? Onları cehenneme siz mi gönderiyorsunuz? Kimin görevini üstlenmeye çalışıyorsunuz? Siz o küfürler ettiğiniz insanlardan çok mu daha dindarsınız? Dinimizde nerede yazıyor ölünün arkasından küfür etmek? Başından pislikler saçıldığı halde beddua etmeyen, küfür etmeyen bir Peygamberin ümmeti değil miyiz? Siz kimin ümmetisiniz? Bizim dinimiz bu mu Allah aşkına. Küfür ettiğiniz o insanların, size zerre kadar da mı faydası olmadı. Atatürk hiç yaşamamış olsaydı şu anki durumunuzdan daha iyi bir yaşam mı sürüyor olacaktınız? Eğer bunu düşünüyorsanız zaten günahın büyüğüne giriyorsunuz. Çünkü Allah sizi böyle bir ülkeye uygun görmüş ve burada doğmuşsunuz. Şimdi suçlu olan Atatürk mü? Yoksa Atatürk’ün yaşadığı bir ülkede dünya ya geldiğiniz için sizi buraya gönderen Yaradan mı? Kimi suçluyorsunuz? Bu nasıl Müslümanlık. Dinimiz derki bir iyiliğe vesile olursanız, o derecede sevabınız olur. Biri size iyilik yaparsa Allah(C.C) razı olsun der geçersin. Peygamberimizden böyle öğrendik. Biri size iyilik yapınca, dinini sorun Müslüman değilse hayır duası etmeyin mi diyor dinimiz? Haberlerde bir Ermeni, bir Yunan ya da bir İngiliz bir müslümana eski ayakkabısını vererek yardım ettiğinde. Allah (C.C) razı olsun deyip, gözleriniz dolu dolu oluyor. Fakat Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı bu kadar şeyde nedense diliniz bir türlü varmıyor. “Efendim Atatürk Müslüman değildi.. Çok içki içerdi. Alimleri astırdı. Cehenneme gitti” diyorsunuz. Yahu siz kimsinizde buna karar veriyorsunuz? Allah(C.C)’ın cennetlikler ve cehennemlikler hakkında ayetleri bu kadar açık ve netken. Siz kim oluyorda bir insanı cehenneme göndermeye kalkıyorsunuz.
Gelelim işin diğer boyutuna. Kemalist’im diye ortalıkta gezip, Müslümanları suçlayan insanlara. Sizlerinde yaptığı üstte anlattığım insanlarından farklı değil. Türklüğü savunduğunuzu söylüyorsunuz fakat bir türk için en önemli şeylerin başında gelen “din” olgusunu yerden yere vuruyorsunuz. Madem o kadar Türksünüz, 5 dakikanızı ayırıp en eski Türklere kadar ufak bir araştırma yapın ve Dinin Türkler üzerindeki etkilerine bakın. O kadar geçmişi araştırmayın, kendinize bakın. Hiç camiinin olmadığı, ramazanlarda iftarın yapılmadığı bir ülkede ne kadar mutlu olabileceğinizi düşünün. Eğer ben böyle bir ülkede mutlu olabilirim diyorsanız, bence başkasının Müslümanlığını değil, kendi Türklüğünüzü sorgulayın. Türk’ü türk yapan birkaç tane unsur sayın desem. Bunların başında Camii, Bayrak,Vatan gelir. Bu ülkede bu üç unsur yüzyıllardır var ve Allah(C.C)’ın izniyle yüzyıllarca olmaya da devam edicek.
Sonuç olarak, savunduğunuz siyasi görüş ne olursa olsun, ırkınız ne olursa olsun. “İnsanım” diyorsanız, lütfen insan gibi davranıp insan gibi hareket etmeye çalışın.
Ben Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borcu olan bir Kemalist. Ezan sesinin hiç kesilmemesi gerektiğini düşünen bir Müslüman, ülkemin bölünmemesi için gerektiğinde canını verebilecek kadar da milliyetçiyim.
Saygılarımla...