28 Şubat 2018 Çarşamba

Saç İle İlgili 7 İlginç Bilgi


1- Saçlar ıslandığında %30 daha uzun gözükürler. Kuru saçlar saçların uzunluğunu kamufle eder ve olduğundan daha kısa gözükür.
2- Bütün saçlar ölü hücrelerden oluşur. Evet, kafamızda binlerce ölü hücre öyle bekliyor. Bunlara istisna olarak epidermisteki saçtır. O hala canlı 
3- Dünyadaki en yaygın saç siyahtır. En nadir saç ise kızıl. Kızıl saçlılar dünyanın yalnızca %1’ini oluşturur. Eğer kızıl saçlı iseniz kendinizi özel hissetmemeniz için hiçbir sebep yok. Orijinal olarak kızıl saçlı değilseniz ve özel hissetmek istiyorsanız saç boyası kullanmanız gerek  Alparf saç boyalarını kullanabilirsiniz mesela.
4- Bir saç 100 grama kadar ağırlığı taşıyabilir. Bu şu demek, saçınızdaki 150 bin civarı saç ile yaklaşık 2 tane fili taşıyabilirsiniz demek.  Düşününce inanması biraz güç ama gerçek!
5- Sıcak havalarda saçlar çok az olsa da normalinden biraz daha fazla uzarlar. Fakat bunu siz fark edemezsiniz çünkü fark çok azdır. Eğer saçlarımı nasıl uzatırım diyorsanız bunun en iyi yolu kırıkları saçlarınızdan uzak tutmaktır. Kırıklar için kırık engelleyici ve onarıcı şampuan kullanabilirsiniz.
6- Atomik olarak saçlarımızın %50’si karbondan oluşur. Bunu yüzde 17 ile nitrojen, yüzde 6 ile hidrojen, yüzde 5 ile sülfür izler.
7- Bir saç sizinle alakalı birçok şeyi ele verir. Buna kullandığınız ilaçlar, illegal maddeler ve DNA’nız dahildir. Sadece tek bir saç teli ile 40 bin yıl önceki annenizin hangi bölgede yaşadığını bulmak günümüz teknolojisi ile zor değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Önemli Yorumlar İçin Teşekkürler İpek Yaylacıoğlu